Komosa ryżowa z jabłkiem i bananem

Pyszna propozycja na śniadanie z odżywczą komosą ryżową, która zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, wapń, żelazo, miedź, fosfor, witaminy z grupy B i do tego nie zawiera glutenu. Bogactwo komosy z dodatkiem jabłka i banana to pyszne, odżywcze śniadanie i energia na kolejny piękny poranek 🙂

Komosa ryżowa z jabłkiem i bananem

Potrzebujemy:

  • 1 szklanka komosy ryżowej (160 g)
  • 600 ml mleka migdałowego (u mnie domowe mleko migdałowe)
  • 2 jabłka
  • 1 banan
  • wanilia
  • Opcjonalnie: cynamon, cukier kokosowy – do posypania

Przygotowanie:

  • Komosę dokładnie przepłucz, przełóż do garnka, zalej mlekiem migdałowym, dodaj starte na dużych oczkach jabłka, wszystko razem gotuj 10 minut, od momentu zagotowania. Po tym czasie pozostaw jeszcze zakryty garnek na kolejne 10-15 minut, aby kasza doszła.
  • Do gotowej kaszy dodaj pokrojonego banana, posyp cynamonem lub cukrem kokosowym.
  • W innej wersji dodaj orzechy włoskie, świeże owoce np. Porzeczki, maliny, borówki. 😋

❤️




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked