Zupa krem z pietruszki i gruszki

Pyszny krem, o bardzo intensywnym smaku pietruszki i słodkiej gruszki 🍐Delikatna zupka na każdą porę dnia…

Zupa krem z pietruszki i gruszki

Potrzebujemy :

  • Około 10 sztuk pietruszki korzenia
  • 1-2 soczyste gruszki
  • 1 łyżeczka masła klarowanego lub oleju kokosowego
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 – 2 szklanki wody – ilość w zależności od preferowanej gęstości.
  • Lubczyk
  • Sól i pieprz
  • Cynamon

Przygotowanie :

  • Pietruszkę oczyszczamy, jeśli mamy swoją lub ze sprawdzonego źródła, dodajemy ze skórką, jeśli pietruszka ze sklepu obieramy i kroimy w cienkie plastry.
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną pietruszkę, sól i pieprz, podsmażamy około 5 minut, po tym czasie kroimy gruszkę w kostkę (jeśli ze sklepu zdejmujemy skórkę), dodajemy do pietruszki i razem dusimy kolejne 5 minut. Do podduszonej pietruszki, wlewamy szklankę mleka i szklankę wody, dusimy do miękkości. Całość dokładnie miksujemy, jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy wody.
  • Podajemy z plastrami gruszki 🍐 i oprószone cynamonem.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked