Pierogi ze śliwką

Sezon na śliwki rozpoczęty! Pierogi ze śliwką.. Pyszny letni obiad, podbije podniebienia na pewno każdego łasucha. 

Pierogi ze śliwką

Potrzebujemy:

Ciasto:

  • 250 ml ciepłej wody
  • 1 jajko (lub bez jajka też wyjdzie super).
  • 560 g mąki orkiszowej ekologicznej !

farsz:

  • Słodkie śliwki

Przygotowanie:

  • Wkładamy do miksera wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy lub robimy ręcznie.
  • Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka, wkładamy połowę śliwki, lepimy pierożka, zlepiamy jego dwa końce, robiąc duże uszko.
  • Gotujemy w osolonej wodzie.
  • Podajemy z jogurtem naturalnym, posypane cukrem kokosowym i cynamonem…Pycha!



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked