Sałatka z natką rzodkiewki i awokado

Szybko, pysznie i zdrowo! Tak to lubię 🙂 Sałatka, w której super wykorzystujemy natkę rzodkiewki, która ma w sobie tyle bogactwa witaminowego, więcej niż sama rzodkiewka, przede wszystkim mega dawkę witaminy C! Więc nigdy nie wyrzucaj natki do kosza! Wyciśnij z niej sok, zrób sałatkę, a nadmiar w postaci soku, zamroź w woreczkach na lód w zimie będzie zastrzyk zdrowia 🙂 Sałatka pasuje do każdej potrawy, ale również jako samodzielne danie

Sałatka z natką rzodkiewki i awokado

Potrzebujemy : ilości według uznania i zapotrzebowania

  • Sporą garść natki rzodkiewki
  • Sałatę lodową
  • Jarmuż
  • Marchewkę 🥕
  • Kalarepę
  • Kawałek pora
  • Garść świeżego koperku
  • Awokado 🥑
  • Sok z limonki lub cytryny (1-2 łyżki)
  • Sól i pieprz

Przygotowanie :

  • Do miski kroimy natkę rzodkiewki, jarmuż, sałatę lodową, pora, koperek, ścieramy na dużych oczkach marchew i Kalarepę.
  • Wyjmujemy awokado i rozdrabniamy widelcem na tzw. paćkę, dodajemy sok z cytryny sól i pieprz.
  • Dresing przekładamy do sałatki i dokładnie mieszamy.
  • Sałatka jest pyszna i zdrowa możemy podać ją jako samodzielne danie lub w towarzystwie kotletów bezmięsnych.
Pulpety z soczewicy i kaszy jaglanej w sosie pomidorowym

Wypróbuj genialne kotlety bezmięsne, które świetnie pasują do sałatki z natki rzodkiewki i awokado 🥑




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked