Babka migdałowa

Pyszna, bardzo aromatyczna, wilgotna, bezglutenowa babka migdałowa.

Babka migdałowa

Potrzebujemy:

  • 3 jajka
  • 80 g masła klarowanego rozpuszczonego
  • 200 g mąki migdałowej
  • 4 łyżki cukru kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Do wyboru: aromat migdałowy /wanilia / szczypta cynamonu lub starta skórka z cytryny.

Przygotowanie:

  • Do miski włóż jajka, cukier kokosowy oraz masło, wszystko razem zmiksuj do połączenia składników.
  • Dodaj mąkę migdałową, wybrany aromat, proszek do pieczenia i zmiksuj ponownie.
  • Gotową masę przelej do wybranej posmarowanej tłuszczem małej foremki.
  • Pieczemy w 180 C przez około 30 minut.

Zapraszam również na inne babeczki bezglutenowe…




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked