Pierogi z jagodami

Jest sezon jagodowy są i pierogi z jagodami… Bo jak moglibyśmy ich nie zrobić 🙂 Są pyszne 😋 Oczywiście zrobione na zdrowej ekologicznej mące orkiszowej TO Podstawa!! ♥️

Pierogi z jagodami

Potrzebujemy:

Ciasto:

  • 250 ml ciepłej wody
  • 1 jajko (lub bez jajka też wyjdzie super).
  • 560 g mąki orkiszowej ekologicznej !

farsz:

  • jagody
  • miód – ilość według uznania

Przygotowanie:

  • Wkładamy do miksera wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy lub robimy ręcznie.
  • Do jagód dodajemy miód, mieszamy.
  • Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka, wkładamy po łyżce jagód, lepimy pieroga.
  • Gotujemy w osolonej wodzie.
  • Podajemy z jogurtem naturalnym roślinnym lub wiejską pełnotłustą śmietaną, posypane cukrem kokosowym i cynamonem…Pycha!



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked