Pasta warzywna z pomidorami

Prosty skład i proste wykonanie!

Bardzo smaczna pasta na pieczywo, zdrowa porcja warzyw na kanapce.

Potrzebujemy:

Oczywiście warzywa od rolnika, nie z marketu!

  • 2 marchewki 
  • 1 pietruszka 
  • kawałek selera 
  • 1 mała cebulka
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól kłodawska.

Przygotowanie:

  • Gotujemy warzywa (2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 mała cebulka, wywar możemy wykorzystać jako baza do zupy).
  • Do miksera wkładamy ugotowane i ostudzone warzywa, świeży pomidor bez skórki, czosnek, oliwa z oliwek, sól, wszystko dokładnie miksujemy na gładko.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked