Chleb migdałowy bez glutenu

Chleb migdałowy to świetna i pyszna alternatywa dla osób, które nie spożywają glutenu, jest naprawdę pyszny i bardzo łatwy do przygotowania 🙂

Chleb migdałowy

Potrzebujemy

  • 2 szklanki mąki migdałowej (lub mielone migdały, wytłoczki z migdałów po mleku).
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1 szklanka siemienia lnianego
  • 0,5 łyżeczki soli kłodawskiej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 5 jajek

Przygotowanie:

  • Mąkę migdałową, kokosową, len, sól, sodę, wymieszać .
  • Jajka, olej kokosowy, miód, ocet, wymieszać
  • Połączyć mąkę z masą jajeczną, wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 min w temp. 200 C



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked