Zdrowa i wspaniała

Ciasto marchewkowe z orzechami – bez cukru

Pyszne ciasto, przekąska do pracy lub szkoły.

Potrzebujemy:

  • 3 starte drobno marchewki
  • 100 g orzechów (ja daje mix, laskowe, włoskie, migdały)
  • 5 daktyli 
  • garść rodzynek
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1-2 łyżki miodu 
  • 2 jajka
  • 50 ml masła klarowanego
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • pół łyżeczki sody

Przygotowanie:

  • Jajka ubijamy, masło topimy razem z miodem, chłodne wlewamy do jajek dodajemy startą marchewką, rozdrobnione orzechy, rodzynki, pokrojone drobno daktyle, wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą. Dokładnie wszystko mieszamy, wlewamy do formy keksowej. Pieczemy 40 minut w temp. 185 C.
Ciasto marchewkowe bez cukru



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked