Pasta z kiszonych buraków

Kiszone buraki to naturalny probiotyk na nasze jelita, skarbnica wielu składników odżywczych, wzmacniających nasz układ odpornościowy. Pokochaj ich smak, nie tylko pijąc sam sok z kiszonych buraków, ale wykorzystaj do końca same buraczki.

Pasta z kiszonych buraków

Potrzebujemy :

  • Kiszone buraki
  • Majonez z orzechów nerkowca – jak zrobić zerknij TU

Przygotowanie :

  • Kiszone buraki (bez soku) przepuszczamy przez wyciskarkę wolnoobrotową, dodatkowy sok wypijamy :), resztki z kiszonych buraczków, przekładamy do miseczki, dodajemy majonez z orzechów nerkowca, w ilości takiej, jakiej odpowiada nam smak, ja dodaje tak około 3-4 łyżek, wszystko zależy od ilości buraczków.
  • Pasta gotowa, przepyszna na chlebek lub jako dodatek do pieczonego mięsa.
  • Dla mnie idealna do chleba gryczanego 😋


Jak zrobić prosty chlebek gryczany ? Skorzystaj z tego przepisu jest pyszny 🙂




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked