Pulpa warzywna

Pulpa warzywna czyli resztki z warzyw, owoców, która zostaje nam zazwyczaj z wyciśniętych świeżych soków. Robicie w domu świeżo wyciskane soki z owoców i warzyw ? Jeśli tak to wspaniale! Bo to życiodajny napój Bogów… W świeżo wyciskanym soku zrobionym w wyciskarce wolnoobrotowej jest pełen pakiet witamin i minerałów potrzebnych do odżywienia organizmu. Jeśli tego nie robisz, koniecznie wprowadź to w swoim domu! W moim domu świeżo wyciskany sok to codzienność, więc jest tego dość dużo, warzywa mam od pobliskiego rolnika, więc wiem, że są bez chemii i szkoda mi wyrzucać resztki, dlatego staram się jak najwięcej wykorzystywać, oczywiście nie wszystko się nada, ale pulpa z marchewki , buraka czy szpinaku jak najbardziej fajnym składnikiem do stworzenia kolejnego pysznego i zdrowego dania.

A wiec co tworzę z pulpy warzywnej ?




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked