Ryż brązowy/pasztet z pokrzywą/ fasolka szparagowa/ sałatka zimowa.

Prosty w przygotowaniu, bogaty odżywczo, kolorowy i bardzo smaczny posiłek dla całej rodziny. Pamiętaj, aby przygotowując posiłek zadbać o to, co najważniejsze – Jakość produktów!! Tylko wtedy, taki posiłek przyniesie dobre funkcjonowanie naszego organizmu. Zadbajmy o swoje odżywianie bo, to najważniejszy element naszego zdrowia.

Ryż brązowy/pasztet z pokrzywą/ fasolka szparagowa/ sałatka zimowa.

Potrzebujemy:

  • Ryż brązowy / czerwony lub mieszanka – (możemy ugotować dzień wcześniej). Na dwie szklanki wody, szklanka ryżu. Gotujemy na małym ogniu przez 35 minut, następnie zostawiamy na 15 minut, aby ryż doszedł.
  • Pasztet z pokrzywą – przygotuj dzień wcześniej – jak zrobić pasztet z pokrzywą – zerknij TU
  • Fasolka szparagowa – świeża lub mrożona
  • Sałatka zimowa lub ze świeżych warzyw.
  • Sos sojowy/ oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Ryż przygotuj – odgrzej lub ugotuj.
  • Pasztet pokrój w grube plastry.
  • Ugotuj fasolkę szparagową.
  • Na talerzu wyłóż kolejno: Ryż brązowy/ fasolkę szparagową/ sałatkę zimową/ na wierzch układamy plastry pasztetu, skrapiamy sosem sojowym, oliwą z oliwek.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked