Surówka z czerwonej kapusty i śliwek

Jesienna propozycja na pyszną zdrową surówkę z czerwonej kapusty i śliwek…😋

Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszystko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!

Surówka z czerwonej kapusty i śliwek

Potrzebujemy :

  • Kawałek czerwonej kapusty
  • 8-10 śliwek
  • 2 jabłka
  • 1 paprykę czerwoną
  • 1 cebulkę czerwoną
  • Natkę pietruszki
  • Szczypiorek – opcjonalnie
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet jabłkowy
  • 1 łyżka sosu sojowego naturalnie fermentowanego


Przygotowanie:

Wszystkie składniki szatkujemy, doprawiamy, oliwą, octem, sosem sojowym, solą i pieprzem.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked