Ryż z marchewką i pietruszką

Z serii obiady bezmięsne…Ryż z marchewką i pietruszką, danie na obiad, kolację lub do zabrania do pracy lub wycieczkę …

➡️Prosty skład…zdrowy skład!

➡️Najważniejsze w tej potrawie są składniki!

♥️POSTAW NA WARZYWA BEZ CHEMII! ♥️

♥️BEZPIECZNY ZDROWY RYŻ BADANY POD KĄTEM PESTYCYDÓW, BEZ WORECZKÓW FOLIOWYCH!!!

Potrzebujemy:

  • 250 g ryżu basmati
  • 4 marchewki
  • 4 pietruszki
  • 2 garści fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1 cebula
  • olej kokosowy
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pół łyżeczki curry
  • pół łyżeczki imbiru
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Do garnuszka wlewamy 500 ml wody, dodajemy sól, gotujemy.
  • Ryż płuczemy, wsypujemy go gotującej się wody, gotujemy na małym ogniu przez 15 min. Po tym czasie wyłączamy i zostawiamy przykryty na następne 15 minut, aby ryż doszedł.
  • Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na słupki (gotujemy na parze).
  • Fasolkę gotujemy na parze.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę ,dodajemy curry, kurkumę, imbir, podsmażamy chwilę (1-2 min)
  • Do gotowej cebuli wrzucamy ryż, marchew, pietruszkę i fasolkę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, gotowe!




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked