Makaron ze szpinakiem

Makaron orkiszowy ze szpinakiem – SZYBKI I PYSZNY OBIADEK

Potrzebujemy:

  • Makaron orkiszowy  ekologiczny
  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego.
  • 200 ml śmietanki- u mnie śmietanka z nerkowców lub jeśli możesz jeść nabiał, dodaj zwykłą słodką śmietankę, oczywiście wiejską 🙂
  • 1 cebula 
  • 2 ząbek czosnku
  • Masło klarowane lub oliwa z oliwek
  • Parmezan (u mnie wegański)

Przygotowanie:

  • Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu, dodajemy zamrożony szpinak, przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 min. Po tym czasie dodajemy rozgnieciony czosnek, śmietankę i sól, mieszamy.
  • Makaron orkiszowy gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy mieszamy z pastą szpinakową, posypujemy parmezanem na talerzu.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked