LEKKIE – PYSZNE – ZDROWE – BEZ MĄKI – BEZ GLUTENU- CZEKOLADOWE!!!
Potrzebujemy:
- 250 g ciecierzycy ze słoika (zawartość małego słoika) lub świeżej gotowanej.
- 200 g zmielonych migdałów (ja wykorzystuje tu pozostałość z mleka migdałowego), jeśli nie ma migdałów, można użyć samej ciecierzycy, zwiększając ją o 150 g.
- 4 jajka
- 2 dojrzałe banany
- 1-2 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
- Porzeczki lub maliny (mogą być mrożone)
Przygotowanie:
- Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.
- Do blendera wkładamy: ciecierzyce, migdały, żółtka, banany, cukier, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i dokładnie miksujemy na gładką masę.
- Do masy dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy razem, wlewamy do foremki, posypujemy porzeczkami lub malinami Pieczemy w temp. 185 C przez około 40 min. Pychotka!
