Chleb majonezowy

Chlebek pyszny, szybki w przygotowaniu z prostych składników, bardzo kaloryczny (100g to około 300 kcal, jedna kromka około 100 kcal), idealny dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej.

Chleb majonezowy

  • 7/8 jajek
  • 230 g majonezu
  • 30 g mąki migdałowej
  • 30 g mielonego siemienia lnianego
  • 30 g mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Zioła : dowolne (ja dodaje czubrca)

Przygotowanie:

  • Jajka wbić do miski, dodać majonez i razem zmiksować.
  • Do masy jajecznej dodać mąkę migdałową, kokosową , siemię lniane, proszek do pieczenia, zioła, połączyć składniki, odstawić na 10 minut.
  • Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciast. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 C), piec około 40 minut.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked