Surówka z kiszonej kapusty i selera

♥️ Surówka z kapusty kiszonej to produkt po prostu doskonały a do tego smaczny i wartościowy.

♥️ Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszytko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!

Surówka z kiszonej kapusty i selera

Potrzebujemy:

  • Kiszona kapusta około 300 g
  • Seler korzeniowy około 200 g
  • 1 cebula czerwona
  • 2 jabłka
  • 1 marchewka
  • Natka pietruszki.
  • Olej lniany lub oliwa z oliwek.
  • 1 łyżka sosu sojowego naturalnie fermentowanego (opcjonalnie)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  •  Kapustę szatkujemy, kroimy drobno cebulkę, ścieramy na tarce jabłka i marchewkę, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
  • Wszystko razem łączymy, polewamy oliwą, sosem sojowym, dosmaczamy solą i pieprzem.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked