Zupa pomidorowa z makaronem naleśnikowym (keto)

Prawdziwa zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. Co tu mówić jest pyszna , sycąca i bardzo zdrowa! Do tego przygotowanie jest banalnie proste i szybkie. Dodatek makaronu naleśnikowego podwyższa jej sytość i wzbogaca smak.

Zupa pomidorowa z makaronem naleśnikowym (keto)

Potrzebujemy:

  • Pomidory świeże ( w zimie może być to przecier pomidorowy że słoika), ilość według gustu.
  • Czosnek (2-4)
  • Bazylia
  • Oliwa z oliwek
  • Sól Kłodawska/ pieprz czarny/Chili

Przygotowanie:

  • Do garnka wlewamy kilka łyżek dobrej oliwy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażamy a następnie dodajemy pokrojone pomidory, bazylię, sól kłodawską.
  • Wszystko razem dusimy około 20 minut.
  • Po tym czasie całość bardzo dokładnie miksujemy dwukrotnie na gładki krem.
  • Dosmaczamy solą, pieprzem i chili.
  • Makaron naleśnikowy (keto) robimy z naleśników keto.

Naleśniki keto

Potrzebujemy:

  • 4 jajka
  • 40 g maskarpone
  • 30 g masła miękkiego
  • Przyprawy: wanilia, szczypta cynamonu, szczypta soli kołodawskiej.

Przygotowanie:

  • Składniki ze sobą łączymy, bardzo dokładnie. Masa jest lejąca, i taka ma być powinna. Smażymy cienkie rumiane naleśniki.
  • Gotowe naleśniki kroimy w cienkie lub szerokie paski.
  • Dodajemy do gorącej zupy pomidorowej.
  • Dla urozmaicenia możemy dodać kleks wiejskiej śmietany, jogurtu lub śmietanki z orzechów nerkowca .




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked