Sałatki, surówki

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kapusty kiszonej to produkt po prostu doskonały a do tego smaczny i wartościowy.

Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszytko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!

Potrzebujemy:

  • 300 g kiszonej kapusty
  • 1 mała cebulka
  • 1-2 jabłka
  • Natka pietruszki.
  • Olej lniany lub oliwa z oliwek.
  • Sól, pieprz, 

Przygotowanie:

 Kapustę szatkujemy, kroimy drobno cebulkę, ścieramy na dużej tarce jabłka, natkę drobno siekamy.
Wszystko razem łączymy, polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.