Surówka z kapusty kiszonej to produkt po prostu doskonały a do tego smaczny i wartościowy.
Surówka warzywna to porządna porcja najważniejszych dla naszego organizmu witamin i minerałów, starajmy się, aby była w naszym menu codziennie! Zadbajmy, aby nasze małe skarby zjadały ją na obiad, wszytko w naszej mocy! To dzięki nam rodzicom, nasze dzieci będą zdrowe, ich los jest w naszych rękach. Kupujmy warzywa od lokalnych gospodarstw, nie z marketu, które są pozbawione witamin, najlepsze i najzdrowsze są u naszych Polskich rolników, szukajmy takich źródeł!!
Potrzebujemy:
- 300 g kiszonej kapusty
- 1 mała cebulka
- 1-2 jabłka
- Natka pietruszki.
- Olej lniany lub oliwa z oliwek.
- Sól, pieprz,
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, kroimy drobno cebulkę, ścieramy na dużej tarce jabłka, natkę drobno siekamy.
Wszystko razem łączymy, polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz.