Kasza gryczana carry/ marchewka z groszkiem/ awokado/ jajko sadzone/ kimchi/ rukola/ szczypiorek/ kiełki fasoli mung.

Prosty w przygotowaniu, bogaty odżywczo, kolorowy i bardzo smaczny posiłek dla całej rodziny. Pamiętaj, aby przygotowując posiłek zadbać o to, co najważniejsze – Jakość produktów!! Tylko wtedy, taki posiłek przyniesie dobre funkcjonowanie naszego organizmu. Zadbajmy o swoje odżywianie bo, to najważniejszy element naszego zdrowia.

Kasza gryczana carry/ marchewka z groszkiem/ awokado/ jajko sadzone/ kimchi/ rukola/ szczypiorek/ kiełki fasoli mung.

Potrzebujemy:

  • Jajka – ilość według potrzeb
  • Kimchi – należy przygotować kilka dni wcześniej. Jak zrobić domowe kimczi – zerknij TU
  • Kasza gryczana – ugotowana
  • Awokado
  • Pomidorki koktajlowe
  • marchewka z groszkiem – może być mrożonka
  • Zielenina – do wyboru rukola/szpinak/roszponka/ i oczywiście szczypiorek, dużo szczypiorku, kiełki fasoli – jak zrobić domowe kiełki – zerknij TU
  • Przyprawy: sól kłodawska, pieprz czarny, czubryca, carry, kurkuma.
  • Tłuszcz: masło klarowane/ oliwa

Przygotowanie:

  • Do ugotowanej kaszy gryczanej (którą możemy ugotować dzień wcześniej), dodajemy trochę oliwy, sól kłodawską, pieprz czarny, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę carry. Całość mieszamy i delikatnie podgrzewamy.
  • Marchewkę z groszkiem (mrożona) wsypujemy go garnka, dodajemy łyżeczkę masła klarowanego, podlewamy delikatnie wodą, solimy i dusimy do miękkości.
  • Jajka smażymy na maśle klarowanym na miękko, z dodatkiem czubrycy, soli i pieprzu.
  • Na talerzu układamy kolejno: kaszę gryczaną/ kimchi/trochę zieleniny/ marchewkę z groszkiem/ pokrojone w plastry awokado/ na wierzch układamy sadzone jajo/ pomidorki koktajlowe/ całość posypujemy szczypiorkiem i kiełkami fasoli.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked