Gulasz z wołowiny

Zdrowe surowe mięso z wołowiny jest dobrym źródłem:

  • Witamin: A, E, D oraz witaminy K,
  • Zawiera również witaminy z grupy B: (B1, B2, B3,B4,B5,B6,B9,B12)
    Oraz: wapń, magnez, żelazo, potas, sód, cynk, miedź, mangan, selen i fosfor.
  • Wołowina ceniona jest ze względu na zawartość białka o wysokiej wartości biologicznej i oczywiście cennej witaminy B12, którą nie znajdziemy w produktach roślinnych, dla naszego organizmu jest bardzo ważna, jej nie dobór może spowodować złą kondycję całego naszego organizmu.

➡️Gulasz z wołowiny

Potrzebujemy:

  • Około 250 g wołowiny (mielonej) – oczywiście najlepszej jakości ze źródła pewnego, sprawdzonego pod kątem czystości mięsa od chemii i leków. Wiem, nie jest to łatwe, ale już jest co raz więcej osób uczciwych, które oferują zdrowe mięso. Niestety jakość idzie razem z ceną, dlatego nie gości u nas bardzo często, wolę zjeść mniej, ale za to bezpieczne mięso, czuć się dobrze i nie uszkadzać organizmu swoim dzieciom.
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 600 ml przecieru pomidorowego
  • Pół łyżeczki papryki czerwonej
  • Pół łyżeczki lubczyku
  • Szczypta chili
  • Sól.
  • Smalec

Przygotowanie:

  • Na łyżeczce smalcu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
  • Do zrumienionej cebuli dodajemy wołowinę, lubczyk, sól, paprykę , dusimy chwilę razem.
  • Do wołowiny dodajemy pokrojoną paprykę, przecier pomidorowy, chili, czosnek, do smaku sól, dusimy razem około 25 min.
  • Podajemy z kaszą lub ryżem i bukietem świeżych surówek, sałat.

➡️Gulasz z wołowiny z papryką i marchewką🥕

➡️Propozycja podania z makaronem ryżowym lub orkiszowym (gluten) ekologicznym i serem kozim Bio♥️




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked