Gulasz z cukinii w sosie carry z orzechów nerkowca

Z serii obiady bezmięsne…

Pyszny gulasz z warzyw w słodkim sosie carry z orzechów nerkowca.

Gulasz z cukinii w sosie carry z orzechów nerkowca

Potrzebujemy:

  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 2 papryki żółte lub zielone
  • 2 cebule
  • Przyprawy: pół łyżeczki papryka słodka / carry /kurkuma/
  • sól i pieprz
  • Garść orzechów nerkowca
  • Olej kokosowy

Przygotowanie:

  • Do blendera wrzucamy garść orzechów nerkowca, wlewamy około 150 ml wody przegotowanej, zostawiamy na 10-15 minut.
  • W garnku na oleju kokosowym podsmażamy grubo pokrojone warzywa tj . cebulę, cukinię, marchewkę, paprykę, około 5 minut, dodajemy sól i pieprz, dusimy następne 5 minut.
  • Orzechy nerkowca miksujemy na gładką śmietankę, którą następnie wlewamy do uduszonych warzyw, dodajemy przyprawy, mieszamy, dosmaczamy solą i pieprzem.
  • Gotowy gulasz podajemy według uznania z ryżem, makaronem lub kaszą.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked