❤️Świeże soki oczyszczają i budują nasz organizm, powinniśmy pić ich jak najwięcej !! To witaminy w czystej i świeżej postaci, bez konserwantów, bez pasteryzacji, bez sztucznego cukru.
- Pijąc świeże soki, będziesz cieszyć się pełnią zdrowego życia, witaminy w nich zawarte pomogą ci zachować piękną sylwetkę, piękne paznokcie i skórę.
- Zawierają bombą witaminową i przeciwutleniacze -które walczą z wolnymi rodnikami.
- Zawierają żywe enzymy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, niestety w dzisiejszym przetworzonym jedzeniu jest ich niewiele.
- Zawierają minerały (potas, magnez, żelazo, fosfor, cynk, selen).
- W zielonych sokach jest dużo witaminy k — która odpowiada za krzepliwość krwi.
- Oczyszczą twój organizm z toksyn- w dzisiejszym świecie to niezbędne.
- Wyleczą z wielu chorób.
- Świeże soki Przywracają prawidłowe pH organizmu.
- Wzmacniają nasz system immunologiczny.
❤️Sok z marchewki
Jest to jeden z najważniejszych soków leczniczych, używanych w terapiach antyrakowych.
- Za sprawą beta -karotenu, luteiny i zeaksantyny — reperuje nam wzrok.
- Witamina A oprócz produkcji kolagenu, jest także silnym antyutleniaczem, który pomaga zwalczać wszelkie uszkodzenia skóry, redukuje stany zapalne i zaczerwienienia skóry oraz dba o jej piękny wygląd.
- Sok z marchwi rozkłada toksyny nagromadzone w wątrobie.
- Stabilizuje nam układ trawienny.
- Poprzez dużą zawartość potasu, dba o nasze mięśnie.
- Sok z marchewki ma wysoką zawartość błonnika, minerałów i enzymów, które odpowiadają za regulowanie procesu trawiennego.
- Ma właściwości przeciwzapalne i wzmacnia naszą odporność.
- Najbardziej wartościowa marchewka to oczywiście ta od rolnika, ale każda inna też wniesie w nasz organizm same dobre rzeczy. Najlepiej także wyciskać ją razem ze skórką pod nią jest najwięcej tych cennych witaminek.
WIĘC PIJMY SOK Z MARCHEWKI NA ZDROWIE!!
❤️JA PIJĘ CODZIENNIE 🙂
❤️Sok z jabłek
❤️Ze względu na wysoką zawartość witaminy C dba o nasz układ odpornościowy, połączeniu z marchewką stanowi skuteczną broń w terapiach antyrakowych.
- Źródło witaminy C, E, K, witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) oraz beta-karotenu oraz minerałów:
wapń, żelazo, magnez, sód, potas, fosfor oraz cynk. - Jabłko to bomba fitozwiązków: zawiera polifenole, karotenoidy, flawonoidy, które wykazują aktywność antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciw miażdżycową , oczyszczającą i obniżającą ciśnienie krwi.
- Przeciwutleniacze zawarte w jabłkach zwalczają nam wolne rodniki.
- Najlepiej zjadać je razem ze skórką, ponieważ tam znajdują się najwięcej witaminki C i większość błonnika a do tego jeszcze są tam ochronne związki fitochemiczne, które mogą pomóc w hamowaniu reprodukcji komórek nowotworowych.
- Zawarte w jabłkach składniki odżywcze działają ochronnie na układ trawienny, chronią go przed stresem oksydacyjnym, alkalizują organizm i wyrównują poziom pH.
- Wysoka zawartość pektyn w miąższu pozwala na usuwanie z organizmu substancji kancerogennych– czyli takich substancji, które mogą wywoływać w organizmie powstawanie nowotworów.
- Poprzez wysoką ilość błonnika oczyszcza nam organizm z toksyn, reguluję poziom cholesterolu
- Posiada niski indeks glikemiczny.
JABŁKO MA MOC!!
❤️Sok z buraka
To nasz naturalny probiotyk, tworzy osłonę jelitową. Dzięki zawartości w soku betainy i dużych ilości polifenoli jest niszczycielem komórek nowotworowych, pomaga się uporać z wrzodami i grzybicą, działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo.
- Jest wspaniałym antyoksydantem.
- Bogate źródło witamin z grupy B, witaminy C, A, E, K, i ogromne ilości minerałów – żelaza, potasu, magnezu, wapnia, fosforu, sód, bor, miedź, chlor, cynk, molibden, sód, mangan, kobalt, rubid, lit, cez;
- Występujący w soku buraka mangan, kobalt, kwas foliowy i żelazo skutecznie walczą z niedokrwistością niedoborową.
- Sok z buraka zmniejsza stany zapalne stawów, redukuje ilość złego cholesterolu i pomaga łagodzić stres.
- Powoduje spadek amoniaku w naszym organizmie (produkt uboczny, który powstaje poprzez proces trawienia białka w organizmie).
❤️Zielone soki

Najważniejszą zaletą zielonych soków jest zawartość w nich chlorofilu ( barwnik roślinny, podobny budową do ludzkiej krwi) a on działa cuda w naszym organizmie.
- Zielone soki wzmacniają układ odpornościowy.
- Neutralizują wolne rodniki.
- Utrzymują odpowiednie ciśnienie krwi.
- Oczyszczają nasz organizm z metali i toksyn- przede wszystkim odtruwają wątrobę.
- Dodają energii i pobudza nas do działania.
- Obniżają zapotrzebowanie na insulinę.
- Zielone soki mają właściwości regeneracyjne, budują i odnawiają tkanki.
- Usuwają substancje kancerogenne – czyli takie substancje, które mogą wywoływać w organizmie powstawanie nowotworów.
- Zielone soki działają przeciwzapalnie, leczą żylaki, stany zapalne stawów.
- Ponadto zawierają witaminy A, K, kwas foliowy i inne witaminy z grupy B, magnez, wapń, a także luteinę i błonnik pokarmowy.

❤️Dla mnie osobiście świeży sok to lekarstwo na cały organizm, dzięki nim jestem zdrowa, dlatego polecam każdemu taką kurację, która naprawi, odbuduje i wzmocni naturalnie. Fajnie jak posiadamy wyciskarkę do owoców i warzyw, jest to rewelacyjna maszyna, dzięki której wyciskamy bardzo dokładnie sok z buraka, marchewki czy pietruszki z zachowaniem wszystkich witamin, najlepiej oczywiście wypijać taki soczek na świeżo, aby nie stracić cennych witaminek.
❤️Świeże soki to bogactwo zdrowego życia, żadne kapsułki ani proszki nie uzupełnią nam braków witamin w organizmie.
Soczek z pomarańczy, szpinaku, jabłka i natki pietruszki