Świeże soki

Świeże SOKI -Bomba witaminowa dla organizmiu

❤️Świeże soki oczyszczają i budują nasz organizm, powinniśmy pić ich jak najwięcej !! To witaminy w czystej i świeżej postaci, bez konserwantów, bez pasteryzacji, bez sztucznego cukru.

  • Pijąc świeże soki, będziesz cieszyć się pełnią zdrowego życia, witaminy w nich zawarte pomogą ci zachować piękną sylwetkę, piękne paznokcie i skórę.
  •  Zawierają bombą witaminową i przeciwutleniacze -które walczą z wolnymi rodnikami.
  •  Zawierają żywe enzymy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, niestety      w dzisiejszym przetworzonym jedzeniu jest ich niewiele.
  • Zawierają minerały (potas, magnez, żelazo, fosfor, cynk, selen).
  • W zielonych sokach jest dużo witaminy k — która odpowiada za krzepliwość krwi.
  •  Oczyszczą twój organizm z toksyn- w dzisiejszym świecie to niezbędne.
  • Wyleczą z wielu chorób.
  •  Świeże soki Przywracają prawidłowe pH organizmu.
  •  Wzmacniają nasz system immunologiczny.

❤️Sok z marchewki

Jest to jeden z najważniejszych soków leczniczych, używanych w terapiach antyrakowych.

  • Za sprawą beta -karotenu, luteiny i zeaksantyny — reperuje nam wzrok.
  • Witamina A oprócz produkcji kolagenu, jest także silnym antyutleniaczem, który pomaga zwalczać wszelkie uszkodzenia skóry, redukuje stany zapalne i zaczerwienienia skóry oraz dba o jej piękny wygląd.
  • Sok z marchwi rozkłada toksyny nagromadzone w wątrobie.
  • Stabilizuje nam układ trawienny.
  • Poprzez dużą zawartość potasu, dba o nasze mięśnie.
  • Sok z marchewki ma wysoką zawartość błonnika, minerałów i enzymów, które odpowiadają za regulowanie procesu trawiennego.
  • Ma właściwości przeciwzapalne i wzmacnia naszą odporność.
  • Najbardziej wartościowa marchewka to oczywiście ta od rolnika, ale każda inna też wniesie w nasz organizm same dobre rzeczy. Najlepiej także wyciskać ją razem ze skórką pod nią jest najwięcej tych cennych witaminek.

WIĘC PIJMY SOK Z MARCHEWKI  NA ZDROWIE!!

❤️JA PIJĘ CODZIENNIE 🙂

❤️Sok z jabłek 

❤️Ze względu na wysoką zawartość witaminy C dba o nasz układ odpornościowy, połączeniu z marchewką stanowi skuteczną broń w terapiach antyrakowych.

  • Źródło witaminy C, E, K, witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) oraz beta-karotenu  oraz minerałów:
    wapń, żelazo, magnez, sód, potas, fosfor oraz cynk.
  • Jabłko to bomba fitozwiązków: zawiera polifenole, karotenoidy, flawonoidy, które wykazują aktywność antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciw miażdżycową , oczyszczającą i obniżającą ciśnienie krwi.
  • Przeciwutleniacze zawarte w jabłkach zwalczają nam wolne rodniki.
  • Najlepiej zjadać je razem ze skórką, ponieważ tam znajdują się najwięcej witaminki C i większość błonnika a do tego jeszcze są tam ochronne związki fitochemiczne, które mogą pomóc w hamowaniu reprodukcji komórek nowotworowych.
  • Zawarte w jabłkach składniki odżywcze działają ochronnie na układ trawienny, chronią go przed stresem oksydacyjnym, alkalizują organizm i wyrównują poziom pH.
  •  Wysoka zawartość pektyn w miąższu pozwala na usuwanie z organizmu substancji kancerogennych– czyli takich substancji, które mogą wywoływać w organizmie powstawanie nowotworów.
  • Poprzez wysoką ilość błonnika oczyszcza nam organizm z toksyn, reguluję poziom cholesterolu
  • Posiada niski indeks glikemiczny.

JABŁKO MA MOC!!

❤️Sok z buraka 

To nasz naturalny probiotyk, tworzy osłonę jelitową. Dzięki zawartości w soku betainy i dużych ilości polifenoli jest niszczycielem komórek nowotworowych, pomaga się uporać z wrzodami i grzybicą, działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo.

  • Jest wspaniałym antyoksydantem.
  • Bogate źródło witamin z grupy B,  witaminy C, A, E, K, i ogromne ilości minerałów – żelaza, potasu, magnezu, wapnia, fosforu, sód, bor, miedź, chlor, cynk, molibden, sód, mangan, kobalt, rubid, lit, cez;
  •  Występujący w soku buraka mangan, kobalt, kwas foliowy i żelazo skutecznie walczą z niedokrwistością niedoborową.
  • Sok z buraka zmniejsza stany zapalne stawów, redukuje ilość złego cholesterolu i pomaga łagodzić stres.
  • Powoduje spadek amoniaku w naszym organizmie (produkt uboczny, który powstaje poprzez proces trawienia białka w organizmie).

❤️Zielone soki

Najważniejszą zaletą zielonych soków jest zawartość w nich chlorofilu ( barwnik roślinny, podobny budową do ludzkiej krwi) a on działa cuda w naszym organizmie.

  • Zielone soki wzmacniają  układ odpornościowy. 
  • Neutralizują wolne rodniki. 
  • Utrzymują odpowiednie ciśnienie krwi. 
  • Oczyszczają nasz organizm z metali i toksyn- przede wszystkim odtruwają wątrobę.
  • Dodają energii i pobudza nas do działania.
  • Obniżają zapotrzebowanie na insulinę.
  • Zielone soki mają właściwości regeneracyjne, budują i odnawiają tkanki.
  • Usuwają substancje kancerogenne – czyli takie substancje, które mogą wywoływać w organizmie powstawanie  nowotworów.
  • Zielone soki działają przeciwzapalnie, leczą żylaki, stany zapalne stawów.
  • Ponadto zawierają witaminy A, K,  kwas foliowy i inne witaminy z grupy B, magnez, wapń, a także luteinę i błonnik pokarmowy.

❤️Dla mnie osobiście świeży sok to lekarstwo na cały organizm, dzięki nim jestem zdrowa, dlatego polecam każdemu taką kurację, która naprawi, odbuduje i wzmocni naturalnie. Fajnie jak posiadamy wyciskarkę do owoców i warzyw, jest to rewelacyjna maszyna, dzięki której wyciskamy bardzo dokładnie sok z buraka, marchewki czy pietruszki z zachowaniem wszystkich witamin, najlepiej oczywiście wypijać taki soczek na świeżo, aby nie stracić cennych witaminek.

❤️Świeże soki to bogactwo zdrowego życia, żadne kapsułki ani proszki nie uzupełnią nam braków witamin w organizmie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.