Placki bananowe

Pyszne na śniadanie, kolację lub zdrową przekąskę do szkoły. Placki bananowe łatwe do przygotowania, proste składniki – zdrowe składniki!

Placki bananowe

Potrzebujemy:

  • 2 banany
  • 1-2 jajka
  • 1-2 łyżki mąki (orkiszowej ekologicznej lub w wersji bez glutenu mąki kokosowej)
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta soli kłodawskiej

  • Do posypania: cukier kokosowy (zmielony na puder)
  • Do smażenia: olej kokosowy lub masło klarowane

Przygotowanie:

  • Banany rozdrabniamy widelcem, dodajemy jajko, roztrzepujemy, dodajemy mąkę, sól i cynamon, mieszamy. Nakładamy łyżką, na rozgrzany tłuszcz smażymy na rumiano, małe placuszki.
  • Posypujemy pudrem z cukru kokosowego.
  • Pysznie smakują podane ze świeżymi malinami.

Placki bananowe w wersji z mąką kokosową (bez glutenu)




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked