Szybkie w przygotowaniu ciasto jogurtowe z malinami… Jest pyszne, bardzo delikatnie, sycące, bezglutenowe, możemy je również wykonać z dodatkiem innych owoców.
Ciasto jogurtowe z malinami
Potrzebujemy :
- Maliny (lub inne owoce) u mnie z dodatkiem borówek.
- 250 ml jogurtu naturalnego lub kokosowego
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 4 jajka wiejskie
- 2 łyżki miodu
- Wanilia
Przygotowanie :
- Do małej formy keksowej wsyp maliny (mogą być mrożone).
- W misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem, mąką kokosową i wanilią, masę wlej na maliny.
- Wierzch posyp ponownie malinami, delikatnie je przyciskając.
- Wstaw do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 180 C.
- Po upieczeniu odstaw do ostudzenia, następnie wstaw do lodówki.








