Ciasto jogurtowe z malinami

Szybkie w przygotowaniu ciasto jogurtowe z malinami… Jest pyszne, bardzo delikatnie, sycące, bezglutenowe, możemy je również wykonać z dodatkiem innych owoców.

Ciasto jogurtowe z malinami

Potrzebujemy :

  • Maliny (lub inne owoce) u mnie z dodatkiem borówek.
  • 250 ml jogurtu naturalnego lub kokosowego
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 4 jajka wiejskie
  • 2 łyżki miodu
  • Wanilia

Przygotowanie :

  • Do małej formy keksowej wsyp maliny (mogą być mrożone).
  • W misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem, mąką kokosową i wanilią, masę wlej na maliny.
  • Wierzch posyp ponownie malinami, delikatnie je przyciskając.
  • Wstaw do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 180 C.
  • Po upieczeniu odstaw do ostudzenia, następnie wstaw do lodówki.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked