Rozgrzewająca moc zupy

Zupa kocioł warzywny

Warzywne zupy powinny stanowić jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia.

Odpowiednio zrobiona zupa stanowi wartościowy, pożywny posiłekale aby taki był, musi być przygotowywany z dobrej jakości składników, dlatego też polecam znaleźć w okolicy rolnika.

Potrzebujemy:

  • 2 cebule
  • pół pora
  • 2 pomidory
  • 1 papryka
  • 4 ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 1-2 marchewki
  • kawałek selera
  • kawałek kapusty
  • fasolka szparagowa (1 garść)
  • 2 ząbki czosnku
  • około 300 ml przecieru pomidorowego
  • około 100 ml śmietanki z orzechów nerkowca
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • pół łyżeczki lubczyku 
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej 
  • pół łyżeczki papryki wędzonej
  • chilli (ilość według gustu)
  • pół łyżeczki masła klarowanego
  • woda około 1-1,5 l

Przygotowanie:

W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i por, podsmażamy chwilę, dodajemy pokrojone w słupki marchew, pietruszkę, seler, kroimy w grubą kostkę pomidory i paprykę, ziemniaki, dodajemy fasolkę, kapustę, podsmażamy wszystko razem chwilę, wlewamy wodę, wszystkie przyprawy, gotujemy do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, śmietankę, wyciskamy czosnek, dosmaczamy.

Gdzie znaleźć zdrowe warzywa, bez oprysków, uprawiane w tradycyjny sposób? Zapraszam na zakupy do rolnika…Sprawdzone miejsce ze zdrowymi warzywami i nie tylko …

https://lokalnyrolnik.pl/r/justynad15?referral_name=Justyna&utm_source=polecenie&utm_medium=referral&utm_campaign=link_copy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.