Makaron z groszku z cukinią, papryką i słonecznikiem

Makaron z groszku z cukinią, papryką i słonecznikiem to prosty skład, wartościowe składniki, bezglutenowy makaron, duża porcja warzyw! To pyszny obiad na zabiegany dzień, kiedy po prostu nie mamy czasu na przygotowanie zdrowego posiłku dla rodziny. Na pewno Wam zasmakuje 🙂

Makaron z groszku z cukinią, papryką i słonecznikiem

Potrzebujemy:

  • 1 opakowanie makaronu z groszku zielonego
  • 1 cebula
  • 2 cukinie
  • 1 papryka
  • 2 garści słonecznika
  • imbir
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Masło klarowane do smażenia
  • Sól kłodawska, pieprz czarny,
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Makaron gotujemy według, przepisu na opakowaniu.
  • Cukinię i paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy starty imbir (1-2 cm), przeciśnięty czosnek, delikatnie zrumieniamy, dodajemy pokrojoną cebulę, chwilę podsmażamy, następnie dodajemy cukinię i paprykę, pieprz i sól, mieszamy, podsmażamy chwilę razem.
  • Na osobnej patelni zrumieniamy delikatnie słonecznik.
  • Do podsmażonych warzyw, dodajemy ugotowany wcześniej makaron z groszku, mieszamy, posypujemy zrumienionym słonecznikiem.
  • Gotowy makaron z groszku z cukinią, papryką i słonecznikiem, podajemy skropiony wysokiej jakości oliwą z oliwek.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked