Zdrowa i wspaniała

Brownie z kaszy jaglanej

Pyszny czekoladowy deser! A do tego zdrowy i bez cukru :O)

Potrzebujemy:

  • 300 g kaszy jaglanej (ugotowanej)
  • 2 jajka
  • pół szklanki orzechów zmielonych (miks)
  • garść rodzynek
  • garść owoców goji
  • 1 banan
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki kardamonu
  • 3-4 łyżki kakao prawdziwego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia ekologiczny bez fosforanów!

Przygotowanie:

  • Rodzynki i owoce goji, zalewamy wrzątkiem na 5 min
  • Do blendera wkładamy kaszę jaglaną , dodajemy jajka, banana, olej kokosowy, cynamon, kardamon, kakao, proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy na gładką masę, dodajemy orzechy , mieszamy, wykładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy 180 C przez 40 min.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked