Pyszny czekoladowy deser! A do tego zdrowy i bez cukru :O)
Potrzebujemy:
- 300 g kaszy jaglanej (ugotowanej)
- 2 jajka
- pół szklanki orzechów zmielonych (miks)
- garść rodzynek
- garść owoców goji
- 1 banan
- 3 łyżki oleju kokosowego
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki kardamonu
- 3-4 łyżki kakao prawdziwego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia ekologiczny bez fosforanów!
Przygotowanie:
- Rodzynki i owoce goji, zalewamy wrzątkiem na 5 min
- Do blendera wkładamy kaszę jaglaną , dodajemy jajka, banana, olej kokosowy, cynamon, kardamon, kakao, proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy na gładką masę, dodajemy orzechy , mieszamy, wykładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy 180 C przez 40 min.