Z serii obiady bezmięsne…Szybki i smaczny posiłek, na obiad, kolację lub do pracy.
Ryż z pieczarkami
- Potrzebujemy:
1 szklanka ryżu (gotujemy w dwóch szklankach wody 15 min po tym czasie zostawiamy na kolejne 15 min aby doszedł) - 2 cebule
- 0,5 kg pieczarek
- garść groszku zielonego (może być mrożony)
- sól i pieprz.
- Masło klarowane
Przygotowanie:
1. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i smażymy na złoto.
2. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy na duże plastry, wsypujemy do cebulki, dodajemy sól i pieprz, dusimy aż wyparuje woda, ok. 10 min przed końcem dodajemy zielony groszek.
3. Dosmaczamy według gustu solą i pieprzem.