Ryż z pieczarkami

Z serii obiady bezmięsne…Szybki i smaczny posiłek, na obiad, kolację lub do pracy.

Ryż z pieczarkami

  • Potrzebujemy:
    1 szklanka ryżu (gotujemy w dwóch szklankach wody 15 min po tym czasie zostawiamy na kolejne 15 min aby doszedł)
  • 2 cebule
  • 0,5 kg pieczarek
  • garść groszku  zielonego (może być mrożony)
  • sól i pieprz.
  • Masło klarowane 

Przygotowanie:
1. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i smażymy na złoto.
2. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy na duże plastry, wsypujemy do cebulki, dodajemy sól i pieprz, dusimy aż wyparuje woda, ok. 10 min przed końcem dodajemy zielony groszek.
3. Dosmaczamy według gustu solą i pieprzem.

 




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked