Szybki i pyszny obiad dla całej rodzinki 🙂
PROSTY SKŁAD – ZDROWY SKŁAD!
Pierś kurczaka w kapuście
Potrzebujemy :
- Pół główki kapusty
- 1 marchewka
- 1 cebula
- Koperek
- Pierś kurczaka EKOLOGICZNA z bezpiecznego sprawdzonego źródła – NIE Z MARKETU!
- Przyprawy : czerwona słodka papryka, sól i pieprz
Przygotowanie :
- Kapustę siekamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cebulę, startą marchewkę, koperek, sól i pieprz, mieszamy składniki.
- Pierś kurczaka kroimy w większe kawałki, obsypujemy słodką papryką, solą i pieprzem, układamy na kapuście, podlewamy delikatnie wodą około 50-100 ml, w zależności jak dużo mamy kapusty.
- Pieczemy około 30 min. Po lekkim ostudzeniu całość skrapiamy oliwą z oliwek.
- Danie podajemy z kaszą jaglaną (lub gryczaną) EKOLOGICZNĄ i marchewką z groszkiem.