Pierś kurczaka w kapuście

Szybki i pyszny obiad dla całej rodzinki 🙂

PROSTY SKŁAD – ZDROWY SKŁAD!

Pierś kurczaka w kapuście

Potrzebujemy :

  • Pół główki kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • Koperek
  • Pierś kurczaka EKOLOGICZNA z bezpiecznego sprawdzonego źródła – NIE Z MARKETU!
  • Przyprawy : czerwona słodka papryka, sól i pieprz

Przygotowanie :

  • Kapustę siekamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cebulę, startą marchewkę, koperek, sól i pieprz, mieszamy składniki.
  • Pierś kurczaka kroimy w większe kawałki, obsypujemy słodką papryką, solą i pieprzem, układamy na kapuście, podlewamy delikatnie wodą około 50-100 ml, w zależności jak dużo mamy kapusty.
  • Pieczemy około 30 min. Po lekkim ostudzeniu całość skrapiamy oliwą z oliwek.
  • Danie podajemy z kaszą jaglaną (lub gryczaną) EKOLOGICZNĄ i marchewką z groszkiem.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked