🌸Pyszne, delikatne i wilgotne, ciasto migdałowo-kokosowe z owocami.
🌸Ciasto bez glutenu, cukru i nabiału 🙂
🌸Szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Ciasto migdałowo-kokosowe z owocami
Potrzebujemy: wersja z jabłkami i malinami
- 250 ml mleka migdałowego lub jogurtu kokosowego (może być również jugurt naturalny).
- 3 jajka wiejskie
- Wanilia
- 2 łyżki miodu
- 150 g mąki migdałowej (lub resztek, pozostałości z mleka migdałowego.)
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżeczka sody
- 2 jabłka
- 2 garście malin (mogą być mrożone)
Przygotowanie :
- Małą formę do keksa, wykładamy papierem do pieczenia. Na dno układamy jabłko pokrojone w kostkę i garść malin.
- W misce łączymy mleko, jajka, wanilię, miód, mąkę migdałową i kokosową, wlewamy na owoce.
- Na wierzch wykładamy pokrojone w kostkę jabłko i garść malin, lekko dociskając.
- Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w 180 C.
- Podajemy posypane cynamonem lub z gałką lodów malinowych.