Ciasto migdałowo-kokosowe z owocami

🌸Pyszne, delikatne i wilgotne, ciasto migdałowo-kokosowe z owocami.

🌸Ciasto bez glutenu, cukru i nabiału 🙂

🌸Szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Ciasto migdałowo-kokosowe z owocami

Potrzebujemy: wersja z jabłkami i malinami

  • 250 ml mleka migdałowego lub jogurtu kokosowego (może być również jugurt naturalny).
  • 3 jajka wiejskie
  • Wanilia
  • 2 łyżki miodu
  • 150 g mąki migdałowej (lub resztek, pozostałości z mleka migdałowego.)
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 jabłka
  • 2 garście malin (mogą być mrożone)

Przygotowanie :

  • Małą formę do keksa, wykładamy papierem do pieczenia. Na dno układamy jabłko pokrojone w kostkę i garść malin.
  • W misce łączymy mleko, jajka, wanilię, miód, mąkę migdałową i kokosową, wlewamy na owoce.
  • Na wierzch wykładamy pokrojone w kostkę jabłko i garść malin, lekko dociskając.
  • Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w 180 C.
  • Podajemy posypane cynamonem lub z gałką lodów malinowych.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked