Sałatka z fasoli i buraka pieczonego

Pyszna sałatka z czerwonej fasoli adzuki, aromatycznych pieczonych buraków, soczystych jabłek w połączeniu z musztardowym sosem smakuje poprostu rewelacyjnie!

Sałatka z fasoli i buraka pieczonego

Potrzebujemy :

  • Okolo 400 g fasoli adzuki (lub białej) Fasolę należy dzień wcześniej zalać wodą na całą noc, następnie rano odcedzić, przepłukać i ugotować w świeżej wodzie.
  • 4 buraki pieczone ( buraki wcześniej, obieramy, kroimy na mniejsze części, wkładamy do piekarnika i pieczemy koło 45 minut.)
  • 1 cebula czerwona
  • Natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 jabłka
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Pół łyżeczki tymianku
  • Sól kłodawska i pieprz

Przygotowanie :

Do ugotowanej fasoli, dodać pokrojone w kostkę buraki, jabłka, cebulę, dodać posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, musztardę, oliwe, sól i pieprz, wiemieszać dobrze składniki.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked