Zupa krem z warzyw z imbirem

Rozgrzewajaca moc imbiru w połączeniu z warzywami… Miska pełna zdrowia ♥️ Zupa idealna na chłodne jesienne dni.

Krem z warzyw z imbirem

Potrzebujemy:

  • 2 cebule
  • Kawałek imbiru – około 5-6 plastrów – ilość według uznania ostrości.
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 ziemniaki
  • Sól, pieprz i lubczyk
  • Masło klarowane
  • Do podania : słonecznik lub orzechy

Przygotowanie:

  • Cebule kroimy w kostkę podsmażamy na maśle klarowanym razem z czosnkiem i posiekanym imbirem. Do zrumienionej cebulki dodajemy pokrojone kostkę warzywa, zalewamy gorącą wodą, w ilości takiej, aby zakryły warzywa, dodajemy sól, pieprz i lubczyk, gotujemy do miękkości warzyw, całość miksujemy, doprawiamy.
  • Gotowy krem warzywny podajemy z prażonym słonecznikiem lub orzechami, pestkami dyni.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked