Surówka z kiszonych buraków

Czyste zdrowie w prostocie… Surówka z kiszonych buraków, szybka i łatwa w przygotowaniu a do tego bardzo zdrowa 🙂 Jest to świetny pomysł na wykorzystanie pozostałych buraczków z kiszonki, sok wypijamy, a buraczki zostają idealnie jako dodatek na obiad lub po prostu na kanapkę.

Surówka z kiszonych buraków cebulą

Potrzebujemy:

  • Kiszone buraki
  • Czerwona cebula
  • Oliwa z oliwek
  • Opcjonalnie: Sól kłodawska i pieprz czarny.

Przygotowanie:

Buraki ścieramy na cienkie plastry lub na dużych oczkach, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka, oliwę, sól i pieprz, mieszamy i gotowe!

Sałatka z kiszonych buraków z czosnkiem

Potrzebujemy :

  • Kiszone buraki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie :

Buraki ścieramy na cienkie plastry lub na dużych oczkach, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, mieszamy i gotowe!

Sałatka z kiszonych buraków z jabłkiem i cebulą

Potrzebujemy :

  • Kiszone buraki
  • 1-2 jabłka słodkie
  • 1 cebula czerwona lub biała
  • Oliwa z oliwek
  • Sól kłodawska /pieprz

Przygotowanie :

Buraki i jabłka ścieramy na cienkie plastry lub na dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, dodajemy , oliwę, sól i pieprz, mieszamy i gotowe!

Kiszonki to cudowny naturalny probiotyk na nasze jelita… Zdrowe jelita to zdrowy organizm!

Jak zrobić kiszone buraki i jak wielką mają moc kiszonki – Przeczytasz TU




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked