Prosty w przygotowaniu, bogaty odżywczo, kolorowy i bardzo smaczny posiłek dla całej rodziny. Pamiętaj, aby przygotowując posiłek zadbać o to, co najważniejsze – Jakość produktów!! Tylko wtedy, taki posiłek przyniesie dobre funkcjonowanie naszego organizmu. Zadbajmy o swoje odżywianie bo, to najważniejszy element naszego zdrowia.
Ryż brązowy/pasztet z pokrzywą/ fasolka szparagowa/ sałatka zimowa.
Potrzebujemy:
- Ryż brązowy / czerwony lub mieszanka – (możemy ugotować dzień wcześniej). Na dwie szklanki wody, szklanka ryżu. Gotujemy na małym ogniu przez 35 minut, następnie zostawiamy na 15 minut, aby ryż doszedł.
- Pasztet z pokrzywą – przygotuj dzień wcześniej – jak zrobić pasztet z pokrzywą – zerknij TU
- Fasolka szparagowa – świeża lub mrożona
- Sałatka zimowa lub ze świeżych warzyw.
- Sos sojowy/ oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Ryż przygotuj – odgrzej lub ugotuj.
- Pasztet pokrój w grube plastry.
- Ugotuj fasolkę szparagową.
- Na talerzu wyłóż kolejno: Ryż brązowy/ fasolkę szparagową/ sałatkę zimową/ na wierzch układamy plastry pasztetu, skrapiamy sosem sojowym, oliwą z oliwek.