Kanapki gryczane z jajkiem sadzonym

Bardzo syte i smakowite śniadanie lub kolacja :O) Śniadanie dodające mnóstwo dobrej energii na początek wspaniałego dnia!

Kanapki gryczane z jajkiem sadzonym

Potrzebujemy:

  • 2 kromki chleba gryczanego (lub orkiszowego, żytniego jeśli nie omijacie glutenu)
  • Pół awokado lub oliwa z oliwek /lub wiejskie masło
  • 2 jaja wiejskie
  • rukola lub szpinak
  • Świeże warzywa do wyboru lub mix : Cebulka czerwona, ogórek zielony, pomidory, rzodkiewka.
  • Kiszonki do wyboru: ogórki, buraki, cebula, marchewka,
  • Kiełki
  • Masło klarowane

Przygotowanie:

  • Smażymy jajko sadzone na maśle klarowanym (tak, aby żółtko w środku było płynne)
  • Na chlebek układamy plastry awokado lub skrapiamy oliwą z oliwek, układamy zieleninę (rukolę lub szpinak), układamy ciepłe jajko sadzone, dodajemy warzywa, kiszonki, kiełki.

Wypróbuj pyszne przepisy na chlebki gryczane 




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked