Szybka sałatka na każdy piękny dzień 🙂 Sałatka z jarmużu jest idealna jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu lub kolacji.
Sałatka z jarmużu, awokado, kiełek brokuła w cytrusowej nucie pomarańczy.
Potrzebujemy:
- dwie garście rozdrobnionego jarmużu
- dwie garście dowolnej zieleniny ( rukola, sałaty, roszponka itp.)
- garść kiełków brokuła
- 1 miękkie awokado
- 1 jabłko
- 1 pomarańcza
- sezam (1-2 łyżki)
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól kłodawska
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy jarmuż, zieleninę, kiełki, pokrojone w kostkę awokado, jabłko i pomarańczę, całość mieszamy, dodajemy sezam, oliwę, ocet balsamiczny i sól kłodawską, mieszamy odstawiamy na 5 minut, aby smaki się połączyły.