Sałatka z tuńczykiem i jajkiem.

Prosta, szybka i pożywna sałatka z tuńczykiem i jajkiem, na kolację lub obiad.

Potrzebujemy:

  • Sałata lodowa
  • Cebulka czerwona
  • Czerwona papryka
  • Kiełki  rzodkiewki lub rzeżucha
  • Szczypiorek
  • Jajka – ugotowane na pół twardo (lekko lejące)
  • Ogórek kiszony
  • Tuńczyk ze słoika (w zalewie z oliwą)
  • Ocet balsamiczny

Przygotowanie:

  •   Sałatkę robię od razu na talerzach, w których podaję. Na każdy rozkładam składniki, począwszy od sałaty lodowej, którą rwę na małe kawałki, następnie kroję paprykę czerwoną, cebulę w piórka, ogórek kiszony w plasterki, rozkładam tuńczyka, jajko przepołowione na 4 części, na wierzch układam kiełki, posypuję szczypiorkiem, skrapiam octem balsamicznym.




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked