Talerz rozmaitości z dynią

Uwielbiam takie rozmaitości na talerzu, kolorowo i pysznie!

Talerz rozmaitości z dynią

Potrzebujemy:

  • Dynia – ilość według gustu.
  • Awokado
  • Cebula
  • Pomidory
  • Do wyboru: Jajko/ fasolka / groszek / tofu (tofu wcześniej kroimy w kostkę, marynujemy w czosnku i sosie sojowym).
  • Rukola
  • Jarmuż
  • Sezam
  • Oliwa z oliwek / ocet balsamiczny

Przygotowanie:

  • Dynie myjemy, kroimy w kostkę, wkładamy do brytfanki, pieczemy w piekarniku (185 c około 30 minut).
  • W głębokim talerzu układamy porwany jarmuż i rukolę, następnie kolejno układamy pokrojone awokado, pomidory, cebulkę, pieczoną dynie.
  • W zależności, jaką opcje wybierzemy, smażymy jajko sadzone, tofu, gotujemy fasolkę lub groszek zielony, dodajemy do talerza.
  • Całość skrapiamy oliwą i octem balsamicznym, posypujemy sezamem.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked