Czyste zdrowie w prostocie… Surówka z kiszonych buraków, szybka i łatwa w przygotowaniu a do tego bardzo zdrowa 🙂 Jest to świetny pomysł na wykorzystanie pozostałych buraczków z kiszonki, sok wypijamy, a buraczki zostają idealnie jako dodatek na obiad lub po prostu na kanapkę.
Surówka z kiszonych buraków cebulą
Potrzebujemy:
- Kiszone buraki
- Czerwona cebula
- Oliwa z oliwek
- Opcjonalnie: Sól kłodawska i pieprz czarny.
Przygotowanie:
Buraki ścieramy na cienkie plastry lub na dużych oczkach, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka, oliwę, sól i pieprz, mieszamy i gotowe!
Sałatka z kiszonych buraków z czosnkiem
Potrzebujemy :
- Kiszone buraki
- 3-4 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie :
Buraki ścieramy na cienkie plastry lub na dużych oczkach, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, mieszamy i gotowe!
Sałatka z kiszonych buraków z jabłkiem i cebulą
Potrzebujemy :
- Kiszone buraki
- 1-2 jabłka słodkie
- 1 cebula czerwona lub biała
- Oliwa z oliwek
- Sól kłodawska /pieprz
Przygotowanie :
Buraki i jabłka ścieramy na cienkie plastry lub na dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, dodajemy , oliwę, sól i pieprz, mieszamy i gotowe!
Kiszonki to cudowny naturalny probiotyk na nasze jelita… Zdrowe jelita to zdrowy organizm!
Jak zrobić kiszone buraki i jak wielką mają moc kiszonki – Przeczytasz TU