Schab z kapustą i fasolką szparagową

Fajna propozycja na obiad dla całej rodzinki, odpowiednio zrobiony, stanowi zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Jeżeli zdecydujesz się obiad mięsny, pamiętaj, że najważniejsze jest skąd pochodzi mięso – Abyś miał pewność, że nie szkodzisz swojej rodzinie. Daruj sobie mięso z marketu …Jest z hodowli, gdzie zwierzę przechodzi katusze, ponadto jest faszerowane antybiotykami i hormonami, co dla naszego organizmu jest BARDZO szkodliwe!

Gdzie robić zdrowe zakupy? Dowiesz się TU

Schab z kapustą i fasolką szparagową

Potrzebujemy:

  • Schab – ilość według uznania. Schab przygotowuje na parze, jeżeli chcesz smażyć mięso, dodatkowo potrzebujesz smalec lub olej kokosowy, panierka – jajko + mąka z ciecierzycy lub zmielone orzechy włoskie.
  • Bigos z młodej i kiszonej kapusty – przepis TU
  • Fasolka szparagowa, opcjonalnie – 1 łyżka masła klarowanego

Przygotowanie:

  • Przygotuj bigos według przepisu TU
  • Schab pokrój na kawałki, dokładnie rozbij, posyp solą i pieprzem. Przygotuj na parze bądź usmaż na smalcu lub oleju kokosowym – NIGDY NIE SMAŻ NA OLEJU ROŚLINNYM!
  • Ugotuj fasolkę szparagową, posól – opcjonalnie jeśli zrobiłaś schab na parze dodaj łyżkę masła klarowanego.
  • Na talerzu połóż schab fasolką i bigos.

SCHAB NA PARZE

SCHAB SMAŻONY W PANIERCE




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked