Fajna propozycja na obiad dla całej rodzinki, odpowiednio zrobiony, stanowi zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Jeżeli zdecydujesz się obiad mięsny, pamiętaj, że najważniejsze jest skąd pochodzi mięso – Abyś miał pewność, że nie szkodzisz swojej rodzinie. Daruj sobie mięso z marketu …Jest z hodowli, gdzie zwierzę przechodzi katusze, ponadto jest faszerowane antybiotykami i hormonami, co dla naszego organizmu jest BARDZO szkodliwe!
Gdzie robić zdrowe zakupy? Dowiesz się TU
Schab z kapustą i fasolką szparagową
Potrzebujemy:
- Schab – ilość według uznania. Schab przygotowuje na parze, jeżeli chcesz smażyć mięso, dodatkowo potrzebujesz smalec lub olej kokosowy, panierka – jajko + mąka z ciecierzycy lub zmielone orzechy włoskie.
- Bigos z młodej i kiszonej kapusty – przepis TU
- Fasolka szparagowa, opcjonalnie – 1 łyżka masła klarowanego
Przygotowanie:
- Przygotuj bigos według przepisu TU
- Schab pokrój na kawałki, dokładnie rozbij, posyp solą i pieprzem. Przygotuj na parze bądź usmaż na smalcu lub oleju kokosowym – NIGDY NIE SMAŻ NA OLEJU ROŚLINNYM!
- Ugotuj fasolkę szparagową, posól – opcjonalnie jeśli zrobiłaś schab na parze dodaj łyżkę masła klarowanego.
- Na talerzu połóż schab fasolką i bigos.
SCHAB NA PARZE
SCHAB SMAŻONY W PANIERCE