Makaron ryżowy z rukolą i szpinakiem

Szybki i zdrowy obiad? Makaron ryżowy z rukolą i szpinakiem, to świetny pomysł! Idealny posiłek na obiad lub wytrawną kolację przy lampce wina…

Makaron z rukolą i szpinakiem

Potrzebujemy:

  • Makaron ryżowy (rurki)
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • lubczyk
  • sól i pieprz
  • szczypta carry
  • dwie garści świeżej rukoli
  • dwie garści świeżego szpinaku
  • Olej kokosowy

Przygotowanie:

  • Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
  • Cebulę kroimy w grubą kostkę, podsmażamy na rumiano.
  • Marchewkę i pietruszkę kroimy w cienkie plastry dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, dodajemy lubczyk i carry, chwilę podsmażamy, podlewamy delikatnie wodą i dusimy do miękkości.
  • Gdy warzywa są miękkie, dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy, dodajemy rukolę i szpinak.
  • Danie możemy również podać oprószone parmezanem, z serem kozim lub owczym.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked