Szybki i zdrowy obiad? Makaron ryżowy z rukolą i szpinakiem, to świetny pomysł! Idealny posiłek na obiad lub wytrawną kolację przy lampce wina…
Makaron z rukolą i szpinakiem
Potrzebujemy:
- Makaron ryżowy (rurki)
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- lubczyk
- sól i pieprz
- szczypta carry
- dwie garści świeżej rukoli
- dwie garści świeżego szpinaku
- Olej kokosowy
Przygotowanie:
- Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
- Cebulę kroimy w grubą kostkę, podsmażamy na rumiano.
- Marchewkę i pietruszkę kroimy w cienkie plastry dodajemy do cebuli, oprószamy solą, pieprzem, dodajemy lubczyk i carry, chwilę podsmażamy, podlewamy delikatnie wodą i dusimy do miękkości.
- Gdy warzywa są miękkie, dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy, dodajemy rukolę i szpinak.
- Danie możemy również podać oprószone parmezanem, z serem kozim lub owczym.