Kotlety z soczewicy i ryżu/ fasola adzuki/ awokado/ surówka z białej kapusty.

Pomysł na zdrowy i pyszny bezmięsny obiadek lub kolację 🙂

Kotlety z soczewicy i ryżu/ fasola adzuki/ awokado/ surówka z białej kapusty.

Potrzebujemy:

  • Kotlety z soczewicy – Jak zrobić – TU
  • Fasolka adzuki (Ilość według gustu)przygotuj dzień wcześniej, wieczorem zalej wodą i zostaw na noc. Dodatkowo potrzebne będą: przecier pomidorowy, płatki chili, sól kłodawska.
  • Awokado
  • Surówka ze świeżych warzyw.
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Zrób kotlety z soczewicy według przepisu TU
  • Fasolę adzuki ugotuj do miękkości. Do gotowej fasolki dodaje trochę przecieru pomidorowego, dosmacz chili (ilość według gustu) i solą, zagotuj.
  • Przygotuj ulubioną surówkę ze świeżych warzyw, np. surówkę z białej kapusty.
  • Pokrój awokado
  • Na talerzu ułóż kotlety z soczewicy, fasolkę adzuki, surówkę, awokado, skrop całość oliwą z oliwek.



Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked