Kanapki gryczane z awokado i twarogiem

Śniadanie ma być zdrowe, pożywne i syte… I te właśnie takie jest! Musimy zadbać tylko o jeden najważniejszy szczegół, jakim jest jakość produktów!!

Proste i szybkie śniadanie… Kanapki z chleba gryczanego do tego awokado 🥑 i prawdziwy wiejski twaróg. Jako dodatek możemy dodać czerwoną cebulę i oczywiście niezastąpione kiszonki, które powinniśmy dodawać do każdego posiłku.

Kanapki gryczane z awokado i twarogiem

Potrzebujemy:

  • 2-3 kromki chleba gryczanego
  • Awokado
  • Ząbek czosnku
  • Sól i pieprz
  • Opcjonalnie kilka kropel soku z cytryny
  • Wiejski twaróg ekologiczny
  • ➡️ Jako dodatek opcjonalnie – czerwona cebula, kiszona marchewka, kiszona cebula lub kiszone buraki ♥️

Przygotowanie :

  • Awokado (dojrzałe miękkie) obieramy, rozgniatamy widelcem, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, sok z cytryny, mieszamy.
  • Na kromki chleba gryczanego smarujemy obficie pastę awokado, na wierzch układamy rozkruszony twaróg, sól i pieprz.

Wypróbuj pyszne przepisy na chlebki gryczane 🙂

👉Chlebek gryczany na zakwasie

👉 Chleb gryczany na zakwasie z ziarnami

👉 Chleb gryczany z rodzynkami

👉 Chleb gryczany na drożdżach

👉 Chleb gryczano-kokosowy

👉 Chleb warzywno-gryczany

👉 Chleb gryczany na suchych drożdżach




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked