Babeczki majonezowe

Szybkie w przygotowaniu, bezglutenowe, bardzo kaloryczne 🙂

Babeczki majonezowe

Potrzebujemy:

  • 2 jajka
  • 60 g majonezu
  • 40 g mąki kokosowej
  • 30 g mąki lnianej – zmielone złote/brązowe, ziemię lniane.
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka miodu lub ksylitolu.
  • wanilia – bardzo ważna!
  • 100/150 ml mleka kokosowego

Przygotowanie:

  • W misce roztrzep jajka razem z majonezem, miodem i wanilią.
  • Dodaj mąkę kokosową, lnianą, proszek do pieczenia, mleko kokosowe, dokładnie wymieszaj składniki, jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolej jeszcze trochę mleka, wymieszaj, rozłóż do foremek.
  • Pieczemy w 180 C, około 25 minut (do zrumienienia).




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked