Pomysł na zdrowy i pyszny bezmięsny obiadek lub kolację 🙂
Kotlety z soczewicy i ryżu/ fasola adzuki/ awokado/ surówka z białej kapusty.
Potrzebujemy:
- Kotlety z soczewicy – Jak zrobić – TU
- Fasolka adzuki (Ilość według gustu)przygotuj dzień wcześniej, wieczorem zalej wodą i zostaw na noc. Dodatkowo potrzebne będą: przecier pomidorowy, płatki chili, sól kłodawska.
- Awokado
- Surówka ze świeżych warzyw.
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Zrób kotlety z soczewicy według przepisu TU
- Fasolę adzuki ugotuj do miękkości. Do gotowej fasolki dodaje trochę przecieru pomidorowego, dosmacz chili (ilość według gustu) i solą, zagotuj.
- Przygotuj ulubioną surówkę ze świeżych warzyw, np. surówkę z białej kapusty.
- Pokrój awokado
- Na talerzu ułóż kotlety z soczewicy, fasolkę adzuki, surówkę, awokado, skrop całość oliwą z oliwek.