Szybkie w przygotowaniu, bezglutenowe, bardzo kaloryczne 🙂
Babeczki majonezowe
Potrzebujemy:
- 2 jajka
- 60 g majonezu
- 40 g mąki kokosowej
- 30 g mąki lnianej – zmielone złote/brązowe, ziemię lniane.
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka miodu lub ksylitolu.
- wanilia – bardzo ważna!
- 100/150 ml mleka kokosowego
Przygotowanie:
- W misce roztrzep jajka razem z majonezem, miodem i wanilią.
- Dodaj mąkę kokosową, lnianą, proszek do pieczenia, mleko kokosowe, dokładnie wymieszaj składniki, jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolej jeszcze trochę mleka, wymieszaj, rozłóż do foremek.
- Pieczemy w 180 C, około 25 minut (do zrumienienia).