Ciasto jogurtowe z owocami

Szybkie w przygotowaniu ciasto jogurtowe z owocami. Jest pyszne, bardzo delikatnie, sycące, bezglutenowe, idealne do niedzielnej kawusi!

Ciasto jogurtowe z malinami

Potrzebujemy :

  • Maliny
  • 250 ml jogurtu naturalnego lub kokosowego (może też być zsiadłe mleko)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (kopiaste)
  • 4 jajka wiejskie
  • 2 łyżki miodu (rozpuszczonego)
  • Wanilia

Przygotowanie:

  • W misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem, mąką kokosową i wanilią, odstaw na 5 minut.
  • Gotową masę jogurtową przelej do formy keksowej, wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posyp obficie malinami, lekko dociskając.
  • Wstaw do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 180 C.
  • Po upieczeniu odstaw do całkowitego ostudzenia.

Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką

  • W misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem, mąką kokosową i wanilią, masę wlej do małej formy keksowej.
  • Wierzch posyp obficie czarną porzeczką.
  • Wstaw do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 180 C.
  • Po upieczeniu odstaw do ostudzenia.

Ciasto jogurtowe z borówkami




Dodaj komentarz

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked