Szybkie w przygotowaniu ciasto jogurtowe z owocami. Jest pyszne, bardzo delikatnie, sycące, bezglutenowe, idealne do niedzielnej kawusi!
Ciasto jogurtowe z malinami
Potrzebujemy :
- Maliny
- 250 ml jogurtu naturalnego lub kokosowego (może też być zsiadłe mleko)
- 2 łyżki mąki kokosowej (kopiaste)
- 4 jajka wiejskie
- 2 łyżki miodu (rozpuszczonego)
- Wanilia
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem, mąką kokosową i wanilią, odstaw na 5 minut.
- Gotową masę jogurtową przelej do formy keksowej, wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posyp obficie malinami, lekko dociskając.
- Wstaw do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 180 C.
- Po upieczeniu odstaw do całkowitego ostudzenia.
Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką
- W misce wymieszaj jajka z jogurtem, miodem, mąką kokosową i wanilią, masę wlej do małej formy keksowej.
- Wierzch posyp obficie czarną porzeczką.
- Wstaw do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 180 C.
- Po upieczeniu odstaw do ostudzenia.
Ciasto jogurtowe z borówkami