Ta sałatka wiosną pachnie 🙂 Sałatka wiosenna… Prosta i szybka w przygotowaniu, na obiad lub kolację, jako samodzielne danie lub z kromką chleba na mące ekologicznej polanego oliwą 🙂
Sałatka wiosenna
Potrzebujemy: ilość składników według potrzeby.
- Sałata masłowa
- Natka rzodkiewki
- Rzodkiewka
- Ogórek zielony
- Szczypiorek
- Jajko gotowane
- Oliwki zielone
- Oliwa z oliwek
- Ocet jabłkowy lub balsamiczny
- Sól kłodawska i pieprz
Przygotowanie :
Sałaty szatkujemy, rzodkiewki i ogórki kroimy na cienkie plastry, szczypiorek drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy, układamy w głębokich talerzach, posypujemy oliwkami, układamy ćwiartki jajek, posypujemy szczypiorkiem, solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą i octem.